hongkongrestaurant
Wijkse fotoschool
WORKSHOPS CONTACT DOWNLOADS AANMELDEN
HOME
item3

Workshops

Voor wie zijn deze workshops bestemd?
Voor iedereen die plezier in fotograferen heeft en de stap wil maken naar bewuster en beter fotograferen.
Het verschil tussen : “ja leuke foto” of “wow, heb jij die foto gemaakt?”

Waarom workshop en geen cursus
Een ambacht leer je door te doen, zelf te doen! Geholpen en aangespoord door een ambachtsman. Leren fotograferen bij de Wijkse fotoschool doe je daarom in een workshop waarbij je veel bezig bent en heel direct kennis op doet. De groep is klein zodat je ook echt persoonlijke begeleiding en aandacht krijgt.

Welke camera heb ik nodig?
Om deel te kunnen nemen aan deze workshops heb je de beschikking over een spiegelreflex camera of een compact camera waarbij je zelf sluitertijd, diafragma en iso kunt instellen. Als je twijfelt of je camera geschikt is, neem dan even contact op.

Workshop basis fotografie

item8

Workshop 1, ken je camera
In de eerste workshop nemen we kort de tijd om jullie beginsituatie te inventariseren. Met de camera in de hand gaan we buiten de belangrijkste instelling van je camera handmatig instellen en tegelijkertijd ervaren welke invloed ze hebben op de foto's die je neemt. Aan het eind van deze workshop is het zelf instellen van: iso, diafragma, sluitertijd, focussysteem en lichtmeet- punt appeltje-eitje voor je.

Workshop 2, werken met je instellingen
Deze tweede workshop gaan we een stapje verder. Weer naar buiten en aan de hand van kleine opdrachten kiezen vooraf welke instelling het beste geschikt is voor de foto die we gaan maken. Naast de punten die je al geleerd hebt, gaan we ook leren hoe en waar het licht te meten, waar scherp te stellen en te reframen. Na deze tweede workshop ga je al merken dat jij bepaalt hoe en wat er op de foto komt.

Workshop 3, mensen fotograferen
Nu je de basisinstellingen van je camera onder de knie hebt gaan we echt foto's maken. We beginnen met mensen, zowel spontane foto's als portretjes. Een leuke foto van je kind of vriend/vriendin lijkt vaak af te hangen van geluk. Vandaag ga je leren vooraf keuzes te maken, voor zowel camera-instelling, standpunt, licht en achtergrond. We gebruiken elkaar als model en aan het eind heb je een aantal belangrijke handvatten waarmee je de rest van je fotoleven verder kunt.

Workshop 4, straat/algemene fotografie

Lopend door dat pittoreske plaatsje op vakantie, een dagje naar de dierentuin, je nieuwe auto of gewoon een beeld van de markt. Je kunt daar een kiekje van nemen of er een interessante goede foto van maken. Vandaag ga je leren kijken als een fotograaf. Kijken naar het licht, een keuze voor brandpunt (groothoek, normaal of tele), het onderwerp op een spannende plaats te zetten, maar vooral minder te fotograferen en meer te kijken en zo meer over te houden.

Workshop 5, landschapsfotografie
Misschien wel een van de moeilijkste soorten fotografie. Je kent het wel, een prachtig landschap is op je foto eigenlijk helemaal niet meer zo indrukwekkend mooi. Je gaat vandaag leren een onderwerp te creŽren in je foto, de basisbeginselen van composite, dieptewerking en invoerende lijnen die de kijker helpen je foto te lezen.

sekonic123a
item10

5 workshops van 2,5 uur, na afloop een uitgebreid handboek in PDF formaat. Workshopdata in overleg met de groep.
6 maanden gratis advies en begeleiding via de Flickr-groep van de wijkse fotoschool.

prijs: €180,00 per persoon

denboschexamen582
item12

Klik hier om de uitgebreide beschrijving te downloaden

WORKSHOPS WORKSHOPS CONTACT WORKSHOPS