broome
Wijkse fotoschool
WORKSHOPS CONTACT DOWNLOADS AANMELDEN
HOME
item3

Workshops

[ Fotograferen is helemaal niet moeilijk en tegelijkertijd veel lastiger dan je denkt ]

Sinds de komst van het kodakboxje is foto-graferen helemaal niet moeilijk meer. In 1892 bedacht George Eastman oprichter van Kodak de zin:
you press the button, we do the rest,
nu met onze digitale camera's is het allemaal nog veel envoudiger geworden.
Niet alleen het ontwikkelen en afdrukken maar ook scherpstellen, lichtmeten en zelfs klikken op het moment dat de persoon lacht kan voor ons worden gedaan. Zo bezien is fotograferen inderdaad op een knopje drukken en inderdaad helemaal niet moeilijk.

Sterker nog, met de huidige toestellen is het moeilijker een mislukte foto te maken dan een gelukte. Maar een gelukte foto is nog geen goede foto en een goede nog geen WOW!- foto. Een goede of fantastische foto maken is blijkbaar toch veel lastiger dan je denkt.
Lastig is precies het goede woord, het is geen vaststaand feit maar iets wat je met een beetje hulp en inzet kunt overwinnen. Met oefening, praktische tips en kennis daar waar nodig kun je voorbij het knopje drukken komen en je camera gaan gebruiken als hulpmiddel voor het maken van jouw beelden. Niet de camera maakt de foto, maar jij! En je zult zien: dat worden veel betere foto's!

popkop030L
kodakadb

De workshops basis en gevorderd worden met opzet niet 's avonds gegeven. We gaan er zoveel mogelijk op uit om in de praktijk te leren. 's Avonds zouden we beperkt zijn tot binnen en ben ik er van overtuigd dat je veel minder zult leren.

En mocht het weer een keer heel slecht zijn, ach we zijn maar met een klein groepje dus kunnen we in overleg simpel de les verplaatsen.

Ik hoop je te kunnen begroeten op een van de workshps. voor meer informatie klik je hiernaast op meer.

WORKSHOPS WORKSHOPS CONTACT WORKSHOPS